Verhuurhypotheek

Wil je een extra huis om te verhuren? Een goede keuze! Het rendement op een verhuurde woning is al snel hoger dan de lage rente op een spaarrekening. Daarnaast kan er eventueel verkoopwinst gemaakt worden.

Wat houdt een verhuurhypotheek in

Met de lage rentes is het aantrekkelijk om een deel van het beleggingspand te financieren in plaats van volledig met eigen geld aan te kopen. Dit is mogelijk met een woningverhuurhypotheek. Met deze hypotheek kun je naast je eigen woning ook andere panden te financieren. Het minimale en maximale hypotheekbedrag verschilt per aanbieder.

Is er al een bestaand huurcontract, dan mag er tot 80% van de netto huuropbrengst worden meegenomen voor het berekenen van de maximale hypotheek. Is het huurcontract korter dan een jaar geleden is afgesloten? Dan mag vaak nog steeds 50% van de netto huur worden gebruikt.

Voordelen verhuurhypotheek

De verhuurhypotheek biedt vele voordelen. Onbelast huurinkomen, potentiële stijging in rendement en waardestijging vastgoed en nog veel meer.

  • Je hebt minder eigen geld nodig: De aanbieder financiert tot 80% van de waarde in verhuurde staat en het overige deel betaal je met eigen geld
  • De huuropbrengsten kan je meestal mee tellen voor de berekening van de maximale hypotheek
  • Je mag 50% van de woningwaarde in verhuurde staat aflossingsvrij financieren. Je houdt hierdoor maandelijks meer geld over

Gratis oriëntatiegesprek

De Hypotheekshop Utrecht – Vleuten De Meern is een van de gespecialiseerde kantoren die verhuurhypotheken kunnen aanvragen bij meerdere geldverstrekkers.

Wil je meer weten over de verhuurhypotheek en jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met De Hypotheekshop Utrecht – Vleuten De Meern.