Wat is mijn huis waard?

Overweeg je jouw huis te verkopen en wil je een indicatie van de verkoopwaarde? Wil je een ander huis kopen en weten wat je bestedingsruimte is? Of ben je gewoon benieuwd wat je huis waard is? De waarde van je huis bepalen kan op meerdere manieren. De makelaar kan de waarde vaststellen, je kunt online een indicatie opvragen of je huis laten taxeren. We geven je graag inzicht in de verschillende opties.

Waardebepaling aanvragen

Waardebepaling

Een waardebepaling wordt uitgevoerd door de makelaar en een geeft een indicatie van de actuele verkoopwaarde (marktwaarde) van jouw huis. Op basis hiervan wordt de vraagprijs bepaald. Om tot een reële indicatie van de waarde te komen, komt de makelaar de woning bekijken.

Tijdens deze afspraak kijkt de makelaar naar meerdere factoren. Zo is de locatie maar ook de staat van de woning van invloed op de prijs. Maar ook de prijsontwikkeling van vergelijkbare woningen weegt mee.

Wat is mijn huis waard

Woningwaarde online berekenen

Naast een waardebepaling bij jou thuis kun je ook online een indicatie van de waarde opvragen. Hiervoor gebruik je onze online tool genaamd ‘wat is mijn huis waard’. Vul postcode, huisnummer en woningoppervlakte in en beoordeel de huizen die wij je vervolgens laten zien op vergelijkbaarheid. Voer daarna e-mailadres en telefoonnummer in en dan krijg je van ons een eerste rapportage toegestuurd.

Maar let wel: deze indicatie is minder secuur dan een waardebepaling. Zaken zoals de staat van het huis, de exacte ligging en de directe omgeving hebben tenslotte allemaal invloed op de prijs.

Taxatie

Taxatie

Een taxatie wordt uitgevoerd door een erkend taxateur. De waarde woning het huis wordt dan uitgebreider bepaald. Daarnaast wordt er een taxatierapport opgesteld. Voor de verkoop van jouw huis is een taxatie niet nodig. Je hebt een taxatierapport wel nodig als je een nieuw huis koopt en een nieuwe hypotheek afsluit.

Soms is er ook een taxatierapport nodig bij het oversluiten of verhogen van je hypotheek. In tegenstelling tot een waardebepaling is een taxatie niet gratis.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.