Utrecht Kaatstraat

Binnenstad Utrecht

De binnenstad is één van de tien wijken van de gemeente Utrecht. De wijk bestaat uit de buurten Oude Binnenstad, Vaartsebuurt en Hooch Boulandt. Ook Hoog Catharijne, het Centraal Stationsgebied en de Jaarbeurs worden tot de binnenstad gerekend.

Rijke geschiedenis

Het is de kleinste wijk van Utrecht en heeft talloze terrasjes, winkels én prachtige historische panden. Het historische centrum met mooie grachten  is erg populair onder toeristen. De rijke historie van Utrecht is goed te zien: prachtige grachten, smalle steegjes en eeuwenoude gebouwen. Omdat het historisch centrum niet heel groot is, is het erg makkelijk om doorheen te lopen.

Er bevinden zich vele honderden monumenten met onder meer de Dom van Utrecht en een kilometerslange stadshaven voorzien van werfkelders. Utrecht is uitgeroepen tot mooiste grachtenstad van Europa.

12.835

Inwoners

8.190

Woningen

2.865

Bedrijven

Voorzieningen

In de wijk Binnenstad ligt het winkelcentrum Hoog Catharijne. Dit winkelcentrum is overdekt en recent vernieuwd. Je vindt er vele winkels en restaurants. In het historische centrum van Utrecht zijn talloze winkels, restaurants, cafés en musea te vinden.

Je boodschappen doe je in één van de vele supermarkten en speciaalzaken en ook voor sportfaciliteiten hoef je de stad niet uit. Zo kun je terecht bij Newstyle Healthcenters (midden in de stad) en als je liever buiten sport bij een van bootcampclubs. Hardlopen doe je natuurlijk in één van de parken. Verder bevinden zich diverse scholen, kinderdagverblijven en gezondheidscentra in de binnenstad.

Kortom: De wijk Binnenstad heeft de meeste voorzieningen en is voor velen dan ook een gewilde plek om te wonen.

Bereikbaarheid

Onder Hoog Catharijne ligt het Station Utrecht Centraal. Dit is eigenlijk het eindstation voor vele bussen uit andere wijken en treinen vanuit het hele land. Ook is dit een doorvoerstation naar de andere grote steden in Nederland, zoals Amsterdam en Den Bosch. Ook met de auto is Utrecht prima te bereiken.

Bezienswaardigheden

Domtoren

De Dom is dé must see van Utrecht en trekt jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers. Op dit moment wordt de Dom gerestaureerd. De werkzaamheden vinden vooral aan de buitenzijde plaats. De verschillende ruimtes zoals de Michaelskapel, Egmondkapel en de klokkenzolder zijn nog steeds te bezoeken met een rondleiding en op de toren is het uitzicht onverminderd mooi!

Nijntjemuseum

Utrecht is de stad van Dick Bruna en dus ook van Nijntje. In de hele stad vind je Nijntje terug. Zo is er het Nijntjemuseum. Een museum van bijna 1000 m2 dat helemaal is afgestemd op families met jonge kinderen. Maar ook vind je in de stad Nijntje stoplichten (tegenover De Bijenkorf), er is een Nijntjepleintje en er staat een gigantisch Nijntjebeeld op de Mariaplaats.

Oudegracht

De Oudegracht is een bezienswaardigheid op zich. Het systeem van werven en werfkelders van de Utrechtse Oude- en Nieuwegracht is uniek in de wereld.

Huis kopen of verkopen in de Binnenstad

Huis kopen in de Binnenstad

Ben je van plan een huis te kopen in de Binnenstad? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Huis verkopen in Binnenstad

Een huis verkopen in de Binnenstad gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer Garantiemakelaars heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in de Binnenstad en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.