Lombok

Lombok

Lombok is een subwijk van de wijk West in Utrecht. De wijk wordt nog verder opgesplitst in buurten: Lombok-oost, Lombok-west en de Leidseweg.
De wijk grenst in het noorden aan de Vleutenseweg, in het westen aan de Laan van Nieuw Guinea-Spinozaplantsoen, in het zuiden aan de Oude Rijn en in het oosten aan het Westplein.

Lombok is een typische arbeiderswijk, gebouwd in de vooroorlogse periode. Het merendeel van de woningen is gebouwd in de periode 1905-1945. Het feit dat arbeiders vóór de oorlogen eerst zonder familie overkwamen naar Nederland, verklaart waarom ongeveer tot op de dag van vandaag een groot gedeelte van de woningen van een woningcorporatie is.

5.135

Inwoners

2.299

Woningen

545

Bedrijven

Voorzieningen

De wijk heeft een gevarieerd aanbod aan buurtwinkeltjes, verschillende restaurants en leuke koffietentjes.

Horeca

Je kunt heerlijk Aziatisch eten bij Jasmijn & Ik en streetfood eet je bij restaurant van de Straat. Zin in een ontbijt? Ga dan naar Koffie & ik. En als je ’s avonds zin hebt in een afzakkertje dan ga je naar Café Lombok.

Winkelen

Je vindt in Lombok veel buurtwinkeltjes en een uitgebreid aanbod in het winkelcentrum aan de Groeneweg. Wil je écht uitgebreid shoppen? Dan fiets je natuurlijk even naar de binnenstad van Utrecht of naar het nieuwe Leidsche Rijn Centrum.

Ontspannen

Neem een verfrissende duik bij het mooie Rijksmuntgebied (Merwedekanaal) of ga zonnen, zwemmen en lunchen bij stadsstrand SOIA. In het Majellapark kun je heerlijk wandelen.

Bereikbaarheid

Met een paar minuten zit je op één van de vele terrassen in de buurt en op een steenworp afstand ligt de oude binnenstad en Centraal Station Utrecht. Aan de andere kant van de wijk, één bushalte verder, ligt het gloednieuwe Leidsche Rijn Centrum. Je auto kan je voor de deur parkeren (middels een parkeervergunning) en je zit zo op de ring. Door de ligging in de buurt van de A2 ben je ook binnen 30 autominuten in Amsterdam.

Bezienswaardigheden

Houtzaagmolen De Ster is de laatste complete molen in zijn soort. Een uniek industrieel monument en oer-Hollands symbool. Als je door Lombok loopt is deze molen niet te missen.

Molen de Ster is een groene oase in de wijk en heeft een prachtige mooie locatie aan het water. Het is hét geheim van Lombok! Het molenerf is aan drie kanten omringd door water en ligt naast een groen, levendig park. Het is een heerlijke plek om iets te drinken en te eten op het terras met uitzicht over het water.

Woningaanbod in Lombok

Bekijk: Koop Utrecht Vleutenseweg 400
Beschikbaar Hoofdfoto van Utrecht Vleutenseweg 400

Vleutenseweg 400

3532 HW, Utrecht, NL

Bekijk: Koop Utrecht Laurens Reaalstraat 60
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Laurens Reaalstraat 60

Laurens Reaalstraat 60

3531 GP, Utrecht, NL

Bekijk: Koop Utrecht Leidsekade 87
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Leidsekade 87

Leidsekade 87

3531 HB, Utrecht, NL