Anthoniedijk Ondiep

Ondiep

Ondiep ligt in de wijk Noordwest, tussen de Vecht en de Amsterdamsestraatweg. De naam komt voort uit de lage waterstand van de rivier de Vecht. Toen de grootste bocht van de Vecht dichtslibde, werd deze plaats ‘Ondiep’ genoemd.

Diverse bouwstijlen

Het is een typische volksbuurt die decennia geleden is opgestaan. In de jaren 1915 begon de bouw. Door telkens uit te breiden is er een duidelijk verschil per wijk te zien, met telkens andere karakters en sferen in de woningen die er in die desbetreffende periode toegepast werden. Ondiep is een subwijk, maar wordt nog onderverdeeld in verschillende buurten: de Fruitbuurt, de Bomenbuurt, de Kleine Wijk en de Witte wijk. De Kleine Wijk is de oudste buurt en is recent uitgebreid met nieuwbouw.

5.056

Inwoners

2.337

Woningen

310

Bedrijven

Voorzieningen

Er is een veelzijdigheid aan voorzieningen. Je boodschappen doe je bij de Plus, de Albert Heijn of bij de lokale supermarkt. Om te sporten hoef je de wijk niet uit. Er is een voetbalvereniging, een judovereniging en er is een sportschool.

Horeca

Er zijn verschillende horecagelegenheden. Zo kun je Italiaans bestellen bij pizzeria Lalouchi en Aziatisch bij Tewosu. Op loopafstand vind je de Amsterdamsestraatweg met diverse winkeltjes en gezellige eettentjes.

Scholen

In Ondiep werken De Boemerang, De Jules Verne, De Rietendakschool (Basisscholen), Spelenderwijs Utrecht, Ludens (KDV Avontuur en BSO Odin) , SportUtrecht en Me’kaar samen in de Brede School Ondiep. Aan basisscholen dus geen gebrek.

Bereikbaarheid

Ondiep is goed bereikbaar, mede door een station in de buurt: Station Zuilen. Met de fiets ben je in 5 minuten in het centrum van Utrecht. Daarnaast zijn er meerdere busstations met een goede verbinding naar de stad. De diverse uitvalswegen zijn makkelijk en snel te bereiken.

Bezienswaardigheden

De wijk kent geen echte bezienswaardigheden, maar er zijn natuurlijk altijd plekken die mensen zullen aantrekken. Je loopt zo naar het Julianapark waar je in de zomer bijvoorbeeld heerlijk kan barbecueën. Ook is een wandeling langs de Vecht een van de aanraders. Bij deze wandeling kom je een aantal mooie bruggetjes en oude huizen tegen die je doen denken aan de vroegere jaren die Ondiep kent.