Overvecht Watertoren

Overvecht

Overvecht is een wijk in het noordoosten van Utrecht. Op het gebied van inwoners, is Overvecht de zesde wijk van Utrecht, met meer dan 34.000 inwoners. Deze inwoners verdelen zich met name over de hoge flatgebouwen die de wijk heeft.

Parken en voorzieningen

De wijk staat bekend om haar mooie parken en plekken, vandaar dat het gebied ‘de groene wijk’ wordt genoemd. Er zijn een groot aantal voorzieningen. Supermarkten, Shoppingcenter Overvecht, scholen en sportvoorzieningen zijn allemaal in de buurt te vinden.

Het is niet alleen een groene maar ook een kindvriendelijke wijk. Zo is er in park De Gagel een kinderboerderij en een speeltuin.
Alle straatnamen in Overvecht eindigen op -dreef. De grote doorgaande wegen zijn vernoemd naar bekende geleerden (Einsteindreef, Zamenhofdreef etc.).

34.000

Inwoners

15.200

Woningen

2.005

Bedrijven

Voorzieningen

De wijk heeft een breed aanbod op het gebied van voorzieningen. Zo zijn er, naast de gebruikelijke supermarkten, meerdere parken, een theater, gezondheids- en zorgcentra, buurthuizen en sportvoorzieningen.

Schaatsen doe bij de Vechtsebanen, bij sporthal De Dreef kun je diverse sporten beoefenen en zwemmen doe je zwembad De Kwakel. Er is in een breed aanbod van scholen. Binnen een straal van drie kilometer kom je er maar liefst 14 tegen. Wil je een keer lekker lunchen in de wijk? Ga dan eens naar Bij De Steef! Een gezellig lunchcafé waar je kunt ontbijten, lunchen en flexwerken.

Bereikbaarheid

De wijk is goed bereikbaar door het treinstation dat zich in het gebied bevindt. Zo kunnen de inwoners snel heen en weer naar Utrecht reizen, wat de meest populaire bestemming is. Ook met de auto is de wijk uitstekend te bereiken, gezien de ligging nabij de uitvalswegen.

Parken en Forten

De wijk staat bekend om haar mooie parken en plekken, vandaar dat het gebied ‘de groene wijk’ wordt genoemd.

Parken

Er zijn maar liefst drie parken: De Gagel, De Watertoren en De Vechtzoom. In park De Gagel is een grote speeltuin, een kinderboerderij en kun je maar liefst drie verschillende tuinen bewonderen. Park de Watertoren is een groot park midden in Overvecht-Zuid. Water speelt een grote rol in dit park. Er is een stuk veenweide, een spetterbadje voor kinderen en er zijn verschillende vijvers en waterpartijen. Park de Vechtzoom is heerlijk rustig gelegen. Er is een speel- en ligweide, een trapveld, een moerasgebiedje, een notenboomveld en een kruidentuin. Daarnaast kun je je uitleven op de fitness-toestellen.

Forten

In Overvecht zijn ook sporen van de Waterlinie te vinden. Zo heeft de wijk drie forten: Fort Blauwkapel, Fort de Klop en Fort de Gagel. Eén fort, Fort Ruigenhoek, ligt net buiten de wijk.

Huis kopen of verkopen in Overvecht

Huis kopen in Overvecht

Ben je van plan een huis te kopen in Overvecht? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Huis verkopen in Overvecht

Een huis verkopen in Overvecht gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer Garantiemakelaars heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Overvecht en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.

Woningaanbod in Overvecht

Bekijk: koop Utrecht Jeanne d’Arcdreef 13
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Jeanne d'Arcdreef 13

Jeanne d'Arcdreef 13

3561 SB, Utrecht, Nederland

Bekijk: koop Utrecht Pretoriadreef 21
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Pretoriadreef 21

Pretoriadreef 21

3564 BX, Utrecht, Nederland

Bekijk: koop Utrecht Pretoriadreef 42
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Pretoriadreef 42

Pretoriadreef 42

3564 BX, Utrecht, Nederland

Bekijk: koop Utrecht Tigrisdreef 242
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Tigrisdreef 242

Tigrisdreef 242

3564 GR, Utrecht, Nederland

Bekijk: koop Utrecht Ottawadreef 13
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Ottawadreef 13

Ottawadreef 13

3564 KS, Utrecht, Nederland

Bekijk: koop Utrecht Beiroetdreef 20
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Beiroetdreef 20

Beiroetdreef 20

3564 XC, Utrecht, Nederland