Overvecht Watertoren

Overvecht

Overvecht is een wijk in het noordoosten van Utrecht. Op het gebied van inwoners, is Overvecht de zesde wijk van Utrecht, met meer dan 34.000 inwoners. Deze inwoners verdelen zich met name over de hoge flatgebouwen die Overvecht heeft.

Parken en voorzieningen

De wijk staat bekend om haar mooie parken en plekken, vandaar dat het gebied ‘de groene wijk’ wordt genoemd. Er zijn een groot aantal voorzieningen. Supermarkten, Shoppingcenter Overvecht, scholen en sportvoorzieningen zijn allemaal in de buurt te vinden.

Het is niet alleen een groene maar ook een kindvriendelijke wijk. Zo is er in park De Gagel een kinderboerderij en een speeltuin.
Alle straatnamen in Overvecht eindigen op -dreef. De grote doorgaande wegen zijn vernoemd naar bekende geleerden (Einsteindreef, Zamenhofdreef etc.).

34.000

Inwoners

15.200

Woningen

2.005

Bedrijven

Voorzieningen in Overvecht

De wijk heeft een breed aanbod op het gebied van voorzieningen. Zo zijn er, naast de gebruikelijke supermarkten, meerdere parken, een theater, gezondheids- en zorgcentra, buurthuizen en sportvoorzieningen.

Schaatsen doe bij de Vechtsebanen, bij sporthal De Dreef kun je diverse sporten beoefenen en zwemmen doe je zwembad De Kwakel. Er is in een breed aanbod van scholen. Binnen een straal van drie kilometer kom je er maar liefst 14 tegen. Wil je een keer lekker lunchen in de wijk? Ga dan eens naar Bij De Steef! Een gezellig lunchcafé waar je kunt ontbijten, lunchen en flexwerken.

Bereikbaarheid

Overvecht is goed bereikbaar door het treinstation dat zich in het gebied bevindt. Zo kunnen de inwoners snel heen en weer naar Utrecht reizen, wat de meest populaire bestemming is. Ook met de auto is de wijk uitstekend te bereiken, gezien de ligging nabij de uitvalswegen.

Parken en Forten

De wijk staat bekend om haar mooie parken en plekken, vandaar dat het gebied ‘de groene wijk’ wordt genoemd.

Parken

Er zijn maar liefst drie parken: De Gagel, De Watertoren en De Vechtzoom. In park De Gagel is een grote speeltuin, een kinderboerderij en kun je maar liefst drie verschillende tuinen bewonderen. Park de Watertoren is een groot park midden in Overvecht-Zuid. Water speelt een grote rol in dit park. Er is een stuk veenweide, een spetterbadje voor kinderen en er zijn verschillende vijvers en waterpartijen. Park de Vechtzoom is heerlijk rustig gelegen. Er is een speel- en ligweide, een trapveld, een moerasgebiedje, een notenboomveld en een kruidentuin. Daarnaast kun je je uitleven op de fitness-toestellen.

Forten

In Overvecht zijn ook sporen van de Waterlinie te vinden. Zo heeft de wijk drie forten: Fort Blauwkapel, Fort de Klop en Fort de Gagel. Eén fort, Fort Ruigenhoek, ligt net buiten de wijk.

Woningaanbod in Overvecht

Bekijk: Huur Utrecht Beiroetdreef 22
Verhuurd Hoofdfoto van Utrecht Beiroetdreef 22

Beiroetdreef 22

3564 XC, Utrecht, NL

Bekijk: Koop Utrecht Grote-Trekdreef 156+P
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Grote-Trekdreef 156+P

Grote-Trekdreef 156+P

3564 BZ, Utrecht, NL

Bekijk: Koop Utrecht Pretoriadreef 27
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Pretoriadreef 27

Pretoriadreef 27

3564 BX, Utrecht, NL

Bekijk: Koop Utrecht Pretoriadreef 29
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Pretoriadreef 29

Pretoriadreef 29

3564 BX, Utrecht, NL

Bekijk: Koop Utrecht Pretoriadreef 18
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Pretoriadreef 18

Pretoriadreef 18

3564 BX, Utrecht, NL

Bekijk: Koop Utrecht Pahud de Mortangesdreef 154
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Pahud de Mortangesdreef 154

Pahud de Mortangesdreef 154

3562 AE, Utrecht, NL