Pijlsweerd

Pijlsweerd

Pijlsweerd is een subwijk gelegen in het zuiden van de wijk Noordwest. De buurt ligt tussen de Amsterdamsestraatweg, de spoorlijn Utrecht Centraal en station Overvecht, De Vecht en de Weerdsingel.

Pijlsweerd ligt op de plek waar ooit klooster Bethlehem stond. De buurt is te vergelijken met Ondiep. Een echte volksbuurt. Het is een typisch oude wijk met vele nieuwbouwprojecten. Ondanks die projecten is er nog een groot aantal woningen dat voor de oorlog is gebouwd.

De woningen hebben verschillende stijlen: nieuwbouw en oudere bouwstijlen wisselen elkaar af. Het grootse aantal huizen betreft huurwoningen en slechts een klein deel koopwoningen.

6.720

Inwoners

3.094

Woningen

685

Bedrijven

Voorzieningen

Voor je dagelijkse boodschappen hoef je Pijlsweerd niet uit. Er is een grote Albert Heijn en een Jumbo. Ook als je lekker wilt eten kun je in de buurt blijven. Bij Karibu Café kun je genieten van een heerlijke lunch en ook zijn er diverse cafés te vinden.

Bovendien zijn alle voorzieningen van de stad zijn op loop- of fietsafstand binnen een paar minuten bereikbaar. Je bent binnen no-time in hartje Utrecht. Hier vind je alles wat je nodig hebt. Gezellige restaurants en cafés, een diversiteit aan winkels en verschillende culturele voorzieningen. De Amsterdamsestraatweg met al haar voorzieningen (Albert Heijn, Aldi, Ecoplaza, sportschool, Kruidvat, etc) is op loopafstand.

Bereikbaarheid

Door de ligging aan de rand van het centrum is Pijlsweerd uitstekend bereikbaar. Zowel per fiets, openbaar vervoer en auto. In minder dan 10 minuten fiets je naar het station. Met de auto ben je in 5 minuten op de snelweg.

Bezienswaardigheden

Het Noordse Park is met behulp van de buurtbewoners gerenoveerd. Er worden veel activiteiten voor kinderen georganiseerd en er is een grote speeltuin.

Verder ben je zo in de binnenstad waar de Domtoren, de Oudegracht en het Nijntjemuseum leuke bezienswaardigheden zijn.