Rivierenwijk

Rivierenwijk

Rivierenwijk wordt begrensd door de Balijelaan, Vondellaan, Vaartsche Rijn en het Merwedekanaal. Het ligt direct naast de Dichterswijk, en over de kanalen heen grenst het aan Kanaleneiland/Transwijk, Tolsteeg en Hoograven.

In deze populaire en gezellige wijk wonen veel jonge mensen en gezinnen. Er staan voornamelijk woningen die gebouwd zijn tussen 1900 tot 1930. Het voorzieningsniveau is hier hoog: er zijn scholen, kinderopvang, restaurants, winkels en speciaalzaken. Met het openbaar vervoer of de fiets ben je bovendien binnen no-time in de Utrechtse binnenstad.

9.285

Inwoners

4.292

Woningen

825

Bedrijven

Voorzieningen

Voor de voorzieningen hoef je de wijk niet uit: je hebt hier alles wat je nodig hebt. Van supermarkten en speciaalzaken tot kinderopvang en scholen. Wil je uitgebreid shoppen, dineren of borrelen? De oude binnenstad, het Ledig Erf, de gezellige Twijnstraat zijn dichtbij.

Rotsoord

Deze buurt is volop in ontwikkeling. Zo ben je vlakbij de gezellig Ooster- en Westerkade en het voormalig industrieterrein Rotsoord. Dit gebied is de laatste jaren omgetoverd tot een hippe plek met uitstekende restaurants. Je dineert hier luxe bij De Watertoren met een geweldig uitzicht over de stad. In de oude Pastoe fabriek ‘De Zagerij’ kun je van een heerlijk maaltijd genieten en borrelen doe je bij Gist.

Bereikbaarheid

Met een paar minuten zit je op één van de vele terrassen in de buurt en op een steenworp afstand ligt de oude binnenstad en Centraal Station Utrecht.

Rivierenwijk is goed te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Je bent binnen 5 minuten op Station Vaartsche Rijn en het Centraal Station. De wijk ligt ideaal ten opzichte van de belangrijkste snelwegen A2, A12, A27/28.

Huis kopen of verkopen in Rivierenwijk

Huis kopen Rivierenwijk

Ben je van plan een huis te kopen in Rivierenwijk? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment erg snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Huis verkopen in Rivierenwijk

Een huis verkopen in Rivierenwijk gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer Garantiemakelaars heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Rivierenwijk en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.

Bekijk: koop Utrecht Wielingenplein 31
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Wielingenplein 31

Wielingenplein 31

3522 PD, Utrecht, Nederland