Schepenbuurt

Schepenbuurt

De Schepenbuurt is een subwijk van de wijk Utrecht-West. In het zuiden grenst de subwijk aan Nieuw Egeland, in het westen aan het Amsterdams-Rijnkanaal, in het noorden aan het bedrijfsterrein Lageweide en in het oosten aan de wijk Noordwest.

Het grootste deel van de huizen in de Schepenbuurt is gebouwd in de naoorlogse periode, toen er vele arbeiders in Nederland kwamen werken. Er zijn in de loop der jaren weinig woningen gebouwd in de Schepenbuurt. Bijna alle woningen zijn gebouwd vóór het jaar 2000. Alle straatnamen hebben, heel toepasselijk, schepen als thema.

Er staan voornamelijk eengezinswoningen in de Schepenbuurt, maar liefst 90%. Dit waren de ideale arbeiderswoningen. Het merendeel is koopwoning en 98% van de woningen in de Schepenbuurt is bewoond.

1.320

Inwoners

492

Woningen

290

Bedrijven

Voorzieningen

Winkelen

Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de winkels aan de Amsterdamse straatweg, Winkelcentrum Oog in Al en het Haroekoeplein. Wil je wat uitgebreider shoppen? Dan fiets je in 10 minuten naar het  nieuwe Leidsche Rijn Centrum of de binnenstad van Utrecht.

Horeca

Het Werkspoorkathedraal ligt vlakbij. Dit is dé plek in Utrecht om te werken, leren en ontspannen. Deze immense industriële werkloods fungeert als unieke locatie voor evenementen en ondernemerschap. Bij Werkspoor Café de Leckere geniet je aan het water van een lekker drankje en een hapje. In de zomer lekker zonnen en lunchen aan het strand? Dan ben je van harte welkom bij stadsstrand Soia. Je bent hier binnen een paar minuten fietsen.

Parken

Sporten doe je in de buitenlucht. Het prachtige Julianapark en Majellapark liggen om de hoek. In de zomer kun je hier heerlijk zonnen en barbecueën.  De kinderen kunnen naar hartenlust spelen op het grote speelterrein aan het Aakplein. Dit is het verzamelpunt voor alle kinderen uit de wijk.

Bereikbaarheid

De wijk is gunstig gelegen, dichtbij de A2 met een makkelijke verbinding naar de A12 en A27. Het NS station Zuilen ligt op loopafstand en met de fiets ben je binnen 10 minuten in hartje stad en bij het Centraal Station Utrecht. Het nieuwe Leidsche Rijn Centrum is eveneens op 10 minuten fietsafstand.

Tenslotte is het in deze wijk is ook nog eens vrij parkeren.

Woningaanbod in de Schepenbuurt

Bekijk: Koop Utrecht Barkasstraat 2
Beschikbaar Hoofdfoto van Utrecht Barkasstraat 2

Barkasstraat 2

3534 PK, Utrecht, NL