Tuinwijk

Tuinwijk

Tuinwijk ligt de subwijk Votulast in de wijk Noordoost. De naam Votulast is gevormd uit de eerste twee letters van de verschillende buurten. Vo- van de Vogelenbuurt, -tu- van de Tuinwijk, -la- van Lauwenrecht en -st van de Staatsliedenbuurt. Administratief bestaat Tuinwijk uit twee buurten: Tuinwijk-West en Tuinwijk-Oost.

De levendige wijk ligt op korte afstand van de historische binnenstad en heeft een karakteristieke uitstraling door de vele jaren ’30 woningen. De wijk is ruim opgezet met veel groenvoorzieningen; een fijne plek voor kinderen om op te groeien. In de directe omgeving vind je onder andere stadsparken, winkels, horeca, scholen en kinderopvang.

4.300

Inwoners

2.282

Woningen

670

Bedrijven

Voorzieningen

De wijk heeft een breed aanbod op het gebied van voorzieningen. Zo zijn er – naast de gebruikelijke supermarkten, speciaalzaken en drogisterijen in winkelcentrum De Gaard – meerdere parken in de buurt, crèches, naschoolse opvang en sportvoorzieningen. In het Majoor Bosshardtplantsoen (met speeltuin en bibliotheek) en natuurlijk het Griftpark (met restaurant, kinderboerderij en speeltuin) kan er heerlijk gewandeld, gespeeld, gesport en gerelaxt worden.

Horeca

Met de fiets ben je binnen 10 minuten in de Utrechtse binnenstad met haar vele restaurants, cafés en koffietentjes. Al hoef je om een lekker hapje te eten of gezellig te borrelen de wijk niet uit. Bij eetcafé Willem kun je 7 dagen per week terecht om te lunchen, borrelen en dineren. Bij Guusjes is een gezellig en huiselijk eetcafé. De ideale plek voor een lekker hapje eten, of een drankje van de uitgebreide (bier)kaart. In de zomer kun je bij trendy eetcafé/hotel Badhu heerlijk genieten op het zonnige grote terras.

Bereikbaarheid

De wijk is prima bereikbaar met openbaar vervoer en de aansluiting op diverse snelwegen is aan deze kant van Utrecht uitstekend. In minder dan 10 minuten fietsen ben je in het centrum van Utrecht of het centraal station.

Huis kopen of verkopen in Tuinwijk

Huis kopen Tuinwijk

Ben je van plan een huis te kopen Tuinwijk? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment erg snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Huis verkopen in Tuinwijk

Een huis verkopen in Tuinwijk gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer Garantiemakelaars heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Tuinwijk en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.