Vogelenbuurt

Vogelenbuurt

De Vogelenbuurt ligt de subwijk Votulast in de wijk Noordoost. De naam Votulast is gevormd uit de eerste twee letters van de verschillende buurten. Vo- van de Vogelenbuurt, -tu- van de Tuinwijk, -la- van Lauwenrecht en -st van de Staatsliedenbuurt.

De Vogelenbuurt is een kindvriendelijke buurt met smalle en gezellige straatjes. De veelal karakteristieke woningen zijn in begin 20ste eeuw gebouwd. De buurt is fantastisch gelegen ten opzichte van de Utrechtse binnenstad. De straten in deze buurt zijn, heel toepasselijk, voornamelijk naar vogels vernoemd.

4.160

Inwoners

1.197

Woningen

495

Bedrijven

Voorzieningen

Voor de dagelijkse boodschappen hoef je de wijk niet uit. Er zijn maar liefst 4 supermarkten en diverse speciaalzaken. Voor de kinderen zijn er voldoende speelgelegenheden en ook zijn er kinderdagverblijven en scholen.

Horeca

Er zijn meerdere horecagelegenheden te vinden in de wijk. Ga je naar Café Averechts voor een drankje, dan doneer je automatisch aan het goede doel van dat moment. De winst wordt namelijk weggegeven aan goede doelen. Dit café wordt dan ook gerund door vrijwilligers. Guusjes is de ideale plek om lekker te ontbijten, lunchen, dineren en te drinken. Ze hebben een uitgebreide bierkaart en het is er lekker huiselijk. Voor een lekker kopje koffie kun je terecht bij MØS.

Bereikbaarheid

De buurt is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de bus ben je binnen 10 minuten op Utrecht Centraal. Met de fiets sta je binnen 5 minuten op de Neude en met de auto ben je zo op de verbindingswegen naar de snelwegen.

Bezienswaardigheden

Het gezellige Griftpark ligt om de hoek. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen en naar de kinderboerderij. In de zomer worden er meerdere festivals gehouden. Er is hier altijd wat te beleven.

De Vogelenbuurt beschikt over de hoogste molen van de provincie Utrecht, de bekende molen ‘Rijn en Zon”. Deze molen is in 2016, na een omvangrijke restauratie, weer geopend.

Huis kopen op verkopen in de Vogelenbuurt

Huis kopen Vogelenbuurt

Ben je van plan een huis te kopen in Vogelenbuurt? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Huis verkopen in Vogelenbuurt

Een huis verkopen in Vogelenbuurt gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer Garantiemakelaars heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Vogelenbuurt en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.