Vogelenbuurt

Vogelenbuurt

De Vogelenbuurt ligt de subwijk Votulast in de wijk Noordoost. De naam Votulast is gevormd uit de eerste twee letters van de verschillende buurten. Vo- van de Vogelenbuurt, -tu- van de Tuinwijk, -la- van Lauwenrecht en -st van de Staatsliedenbuurt.

De Vogelenbuurt is een kindvriendelijke buurt met smalle en gezellige straatjes. De veelal karakteristieke woningen zijn in begin 20ste eeuw gebouwd. De buurt is fantastisch gelegen ten opzichte van de Utrechtse binnenstad. De straten in deze buurt zijn, heel toepasselijk, voornamelijk naar vogels vernoemd.

4.160

Inwoners

1.197

Woningen

495

Bedrijven

Voorzieningen

Voor de dagelijkse boodschappen hoef je de wijk niet uit. Er zijn maar liefst 4 supermarkten en diverse speciaalzaken. Voor de kinderen zijn er voldoende speelgelegenheden en ook zijn er kinderdagverblijven en scholen.

Horeca

Er zijn meerdere horecagelegenheden te vinden in de Vogelenbuurt. Ga je naar Café Averechts voor een drankje, dan doneer je automatisch aan het goede doel van dat moment. De winst wordt namelijk weggegeven aan goede doelen. Dit café wordt dan ook gerund door vrijwilligers. Guusjes is de ideale plek om lekker te ontbijten, lunchen, dineren en te drinken. Ze hebben een uitgebreide bierkaart en het is er lekker huiselijk. Voor een lekker kopje koffie kun je terecht bij MØS.

Bereikbaarheid

De buurt is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de bus ben je binnen 10 minuten op Utrecht Centraal. Met de fiets sta je binnen 5 minuten op de Neude en met de auto ben je zo op de verbindingswegen naar de snelwegen.

Bezienswaardigheden

Het gezellige Griftpark ligt om de hoek. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen en naar de kinderboerderij. In de zomer worden er meerdere festivals gehouden. Er is hier altijd wat te beleven.

De Vogelenbuurt beschikt over de hoogste molen van de provincie Utrecht, de bekende molen ‘Rijn en Zon”. Deze molen is in 2016, na een omvangrijke restauratie, weer geopend.

Woningaanbod in Vogelenbuurt

Bekijk: Huur Utrecht Grifthoek 108
Onder optie Hoofdfoto van Utrecht Grifthoek 108

Grifthoek 108

3514 JJ, Utrecht, NL

Bekijk: Huur Utrecht Grifthoek 104
Verhuurd Hoofdfoto van Utrecht Grifthoek 104

Grifthoek 104

3514 JJ, Utrecht, NL

Bekijk: Huur Utrecht Grifthoek 126
Verhuurd Hoofdfoto van Utrecht Grifthoek 126

Grifthoek 126

3514 JJ, Utrecht, NL

Bekijk: Huur Utrecht Grifthoek 113
Verhuurd Hoofdfoto van Utrecht Grifthoek 113

Grifthoek 113

3514 JJ, Utrecht, NL

Bekijk: Huur Utrecht Grifthoek 119
Verhuurd Hoofdfoto van Utrecht Grifthoek 119

Grifthoek 119

3514 JJ, Utrecht, NL