Wittevrouwen

Wittevrouwen

Wittevrouwen is één van de populairste en duurste buurten van Utrecht. Het wordt omheind door de Biltsche Grift, de Biltstraat, de Wittevrouwensingel en het Griftpark. Het grenst direct aan de binnenstad, Buiten Wittevrouwen en de Vogelenbuurt. Haar naam dankt ze aan het voormalige Wittevrouwenklooster.

Wittevrouwen is vooral populair bij tweeverdieners en jonge gezinnen. De buurt staat bekend om de charmante woningen uit begin vorige eeuw.

6.735

Inwoners

2.983

Woningen

820

Bedrijven

Voorzieningen

Wittevrouwen is niet voor niets zo populair. Je hebt hier alles wat je nodig hebt. In de gezellige Biltstraat en Nachtegaalstraat vind je vele restaurants, cafés, koffietentjes, delicatessenwinkels en speciaalzaken.

Horeca

Bij Goesting kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren. In de zomer haal je een ijsje bij Roberto Gelato. Bij Gastmaal kun je genieten van de meest uiteenlopende wijnen.

Griftpark

In dit moderne park kun je heerlijk vertoeven. Met de kinderen naar de kinderboerderij en in de zomer heerlijk zonnen op de ligweides. Ben je sportief? Maak dan gebruik van de fitnesstoestellen en de skatebaan.

Bereikbaarheid

De Utrechtse binnenstad ligt op loopafstand. Maar ook met de fiets en het openbaar vervoer is de stad prima te bereiken. Met de bus ben je binnen 5 minuten op Utrecht Centraal. Parkeren kan voor de deur met het gebruik van een parkeervergunning. Met de auto van hier binnen enkele minuten op de uitvalswegen.

Woningaanbod in Wittevrouwen

Bekijk: Koop Utrecht Blauwkapelseweg 147
Verkocht Hoofdfoto van Utrecht Blauwkapelseweg 147

Blauwkapelseweg 147

3572 KE, Utrecht, NL