Oud-Zuilen_Dorpsstraat

Zuilen

Zuilen is een subwijk in de wijk Noordwest. De geschiedenis van deze wijk is nogal opmerkelijk te noemen, aangezien het een lange tijd een eigen bestuur had met een eigen gemeente. Echter werd het in 1954 bij de gemeente Maarssen gevoegd. Weer later, toen Maarssen bij de gemeente Stichtse Vecht introk, ging het bij de gemeente Utrecht horen. Nog steeds is het gevoel voor een eigen stad groot bij de bevolking van de wijk.

De gemiddelde WOZ-waarde van de woningen was in 2018 € 228.000,-. Deze gemiddelde prijs komt voort uit het feit dat er nét een meerderheid is in huurwoningen. Van alle woningen in Zuilen is 97% bewoond, vooral door volwassenen tussen de 25 en 45 jaar. De inwoners van deze wijk verdienen gemiddeld meer dan het gemiddelde van Noordwest.

3.710

Inwoners

1.600

Woningen

245

Bedrijven

Voorzieningen

Horeca

In de wijk heb je meerdere gezellige restaurantjes waar men lekker kan eten. Zo heb je restaurant De Parel van Zuilen en ook bij DeKleineBaron en restaurant Juliana kun je heerlijk eten.

Boodschappen

Boodschappen doe je bij het winkelcentrum Rokade of winkelcentrum de Punt. Hier zijn voldoende supermarkten zijn te vinden, zoals de Albert Heijn en de Boni.

Sporten

In 10 minuten loop je naar Oud-Zuilen voor een heerlijke wandeling in het prachtige bos naast het mooie Slot Zuylen. Om te sporten hoef je de wijk niet uit. Hardlopen en bootcampen doe je in het Juliana – of Niftarlakepark. Daarnaast zijn meerdere sportscholen, voetbalclubs, een tennisvereniging en nog veel meer.

Bereikbaarheid

De wijk is uitermate goed bereikbaar en de wijk heeft uitstekende verbindingen. De rondweg om Utrecht is dichtbij, met toegang tot de A2, A27 en A28. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is eveneens goed, via de verschillende buslijnen en de nabijgelegen NS-stations Zuilen, Overvecht en Utrecht CS. In de spits gaat er 4 keer per uur een trein vanaf station Zuilen naar Utrecht Centraal, zodat je in ongeveer 5 minuten in het centrum bent. Binnen 15 minuten fiets je naar de bruisende binnenstad.

Bezienswaardigheden

Wil je meer weten over de geschiedenis en kijken naar dingen die met de geschiedenis van de wijk van doen hebben? Dan is een bezoek aan Museum Zuilen een aanrader.  Ook een bezoek aan het oorlogsmonument is zeker de moeite waard. Het monument staat bij het buurthuis en staat voor de 17 mensen, afkomstig uit de wijk, die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Slot Zuylen

Bezoek ook zeker eens Slot Zuylen. Dit is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen, zoals schrijfster Belle van Zuylen, een prominente rol spelen. In Slot Zuylen ervaar je het dagelijks leven van de bewoners van het kasteel.

Huis kopen of verkopen in Zuilen

Huis kopen in Zuilen

Ben je van plan een huis te kopen in Zuilen? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Huis verkopen in Zuilen

Een huis verkopen in Zuilen gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer Garantiemakelaars heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Zuilen en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.