Particuliere verhuur

Wil je je woning verhuren in Utrecht of omgeving omdat je gaat samenwonen? Je naar het buitenland gaat? Het huis te koop staat of je een beleggingspand voor de verhuur hebt gekocht? Bij de verhuur van je woning komt veel kijken. Zo heb je te maken met vaak wijzigende wet – en regelgeving en brengt het verhuren van je huis risico’s met zich mee.

Beumer Garantiemakelaars heeft ruime ervaring op het gebied van particuliere verhuur in Utrecht en omgeving. We zijn op de hoogte van de huidige wet – en regelgeving. Daarnaast hebben we een groot en continue groeiend netwerk van huurwoningzoekenden. We werken samen met De Hypotheekshop Utrecht – Vleuten De Meern. Hierdoor zijn we ook volledig op de hoogte van de regelgeving van geldverstrekkers bij de verhuur van je woning.

Jouw woning verhuren in enkele stappen:

Stap 1: Huurprijsbepaling en verhuuradvies

Onze verhuurmakelaar komt langs bij de woning en neemt de woning op. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het soort woning, de oppervlakte van het huis, het energielabel en de grootte van de tuin/terras. Maar ook naar de huurprijs van vergelijkbare woningen. Nadat we de woning geïnventariseerd hebben, bespreken we jouw wensen en ontvang je een huurprijs – en verhuuradvies.

Stap 2: Presentatie en marketing

We zetten jouw woning professioneel in de markt. Onze fotograaf maakt foto’s en plattegronden van de woning. Als deze akkoord zijn bevonden melden we de woning aan in het NVM-uitwisselingssysteem. Hiermee worden alle NVM-makelaars en huurwoningzoekers geïnformeerd. Uiteraard plaatsen wij de woning ook op onze eigen website en Funda.nl. Mocht het nodig zijn plaatsen we de woning ook op huurlijn.nl en pararius.nl. Daarnaast promoten wij de woning via onze eigen social media kanalen en informeren we onze huurwoningzoekers over de woning.

Stap 3: Bezichtigingen

Als er geschikte kandidaten geïnteresseerd zijn in de woning dan maken we een afspraak voor een bezichtiging. Dit gebeurd uiteraard in overleg met jou. Onze makelaars geven een rondleiding door de woning. Hierbij wordt vol enthousiasme en op een professionele en eerlijke manier een juiste voorstelling van de woning wordt meegegeven. Na de bezichtiging koppelen we de reactie van de geïnteresseerde terug en geven we een duidelijk profiel af.

Stap 4: Beoordeling kandidaten

Nadat het dossier van de kandidaat huurder, in overleg met jou, is goedgekeurd stellen wij een huurovereenkomst op. Dit betreft een standaard model die we aanvullen met jouw extra wensen. Vervolgens plannen wij een tekenafspraak in met de huurder en vervolgens met jou als verhuurder.

Stap 5: Huurovereenkomst

Als je de eerste betaling van de huurder hebt ontvangen wordt de sleuteloverdracht ingepland. Samen met de huurder stellen wij een proces verbaal van oplevering op om de staat van de woning vast te leggen. Nadat alle partijen akkoord zijn krijgt de huurder de sleutels overhandigd!

Wil je meer informatie over het verhuren van een woning met een verhuurmakelaar van Beumer Garantiemakelaars? Vul dan het onderstaande formulier in, bel ons kantoor  in De Meern via 030 – 6776000 of mail naar huren@beumer.nl.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.