Skip to content

Te Koop: appartement Maleborduurstraat 2 3961 BE Wijk Bij Duurstede

Verkocht o.v.

Bezichtiging plannen

€ 795.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Wijk Bij Duurstede Maleborduurstraat 2

Waar de Neder Rijn, Lek gaat heten ligt het historisch en bruisend stadje, Wijk bij Duurstede. De rijke historie is ruimschoots terug te vinden in de vele monumentale gebouwen en lieflijke straatjes. In Wijk bij Duurstede gebeurt altijd wat. Of het nu het maandelijkse cultureel rondje is, de kunstmarkt, muziekfestivals of de diverse activiteiten in het theater. Het stadje is daarom geliefd bij toeristen, maar bovenal bij de bewoners. In de stad zelf zijn veel voorzieningen, maar de nabijheid van Utrecht (20 km) verhoogt de woonwaarde. In één van de monumentale panden aan de Markt komt een bovenwoning (2 verdiepingen) vrij. Een Rijksmonument met een opzienbarend verleden: de ‘oude’ Prins Maurits heeft hier in 1590 zelfs nog gelogeerd! U wordt gegrepen door de charme van Wijk bij Duurstede en de uitstraling van dit prachtige pand uit de 15e eeuw!

Circa 25 jaar geleden is het pand van top tot teen gerestaureerd. Met behoud van de historische waarde, maar wel aangepast aan de eisen van de moderne tijd, bijvoorbeeld qua isolatie. De woning is ruim en beschikt over een prachtige woonkamer met uitzicht over de markt, een woonkeuken, opkamer, waskamer, vijf slaapkamers, kelder met daglicht, een tuin én een dakterras. Er is tevens een grote zolder. De aparte ingang van de bovenwoning bevindt zich in de Maleborduurstraat, aan de zijkant van het pand.

Deze prachtig gerestaureerde bovenwoning is een absolute ‘one of’! Hier heeft u alles wat u zich wenst. Een unieke plek, een schitterend stadje, een mooi gerestaureerd pand met veel ruimte en een tuin en dakterras. Kom kijken en wordt gegrepen door de charme van Wijk bij Duurstede en de uitstraling van dit prachtige pand uit de 15e eeuw!

INDELING

BEGANE GROND
Via de zijingang aan de Maleborduurstraat stapt u de immense en frisse hal binnen, voorzien van een statige marmeren vloer, antieke witjes tegen de muur, balkenplafond, een monumentale wasbak (hardsteen met gefrijnd detail) en de meterkast. Wat opvalt is het vele licht door de ramen en de grote schouw. U heeft drie keuzes, naar de tuin, naar de kelder of de trap op naar de woning. De woning kunt u tevens via de tuin bereiken door de stalentrap naar het dakterras waar u toegang heeft tot de woning.

Kelder
De middeleeuwse stahoge en droge kelder met kruisgewelf en oude plavuizenvloer is zeer charmant. In het achterste gedeelte is een eenvoudig keukenblok geïnstalleerd en een toilet. Het voorste deel is aan de markt gelegen. Vanuit de daglichtramen kunt u de op de markt kijken. Een inspirerende en voor vele doeleinde geschikte ruimte. Zoals een galerie, presentatie- of vergaderruimte.

1E VERDIEPING
Neemt u de trap naar de woning, dan komt u op een ruime overloop, met een sierlijke balustrade met gedraaid ijzerwerk. Ook hier weer veel licht vanuit de ramen met roedeverdeling en een eerste uitzicht op de Maleborduurstraat en de tuin. Er zijn hier twee praktische inbouwkasten en toegang tot de gang met de garderoberuimte. In de gang is eveneens een toiletruimte en de trapopgang met toegang tot het dakterras, de woonkeuken en de eetkamer.

In drie treden bereikt u de woon/eetkamer. Deze kamer is immens en heeft een uniek uitzicht op de Markt. Niet alleen de ingebouwde, op maat gemaakte houten boekenkast zorgt voor een speciale sfeer, maar ook de gashaard met een bewerkte zwart houten schouw, een lieflijk nisje, de grote vensterbanken, het hoge balkenplafond met peerornamenten en de eikenhouten plankenvloer maken dit tot een gezellige plek om te dineren met vrienden of familie. Ook hier geldt dat licht en karakter een grote rol spelen. De hoge zijramen en de boogramen die open kunnen naar het Franse balkon, bezorgen u een magnifiek uitzicht over de markt en de kerk van Wijk bij Duurstede.

Vanuit de eetkamer stapt u via een paar treden de opkamer in, de tweede woonkamer. Een knusse kamer met eveneens een mooie schouw en werkende open haard. Hier zijn de prominente balken aan het plafond standgroen geschilderd en zijn de ramen etage hoog. De centrale verwarming is hier weggewerkt in een convectorput. U kunt vanuit deze kamer zelfs de molen zien!

In het achterhuis ligt de moderne keuken. Ook hier licht, balkenplafond en een bijzondere vloer: de oude plavuizen uit de voormalige waszolder zijn hier neergelegd. De grijze keukendelen doen trendy aan, maar passen toch prima in het karakter van dit monumentale pand. De keuken is goed geoutilleerd: vaatwasser, koelkast, oven, combimagnetron, vriezer. De apparatuur is van Pelgrim.
Via de twee openslaande deuren bereikt u het dakterras (ca. 21 m²). Handig zo naast de keuken. In de zomer kunt u lekker buiten eten met vrienden en familie. Tevens beschikt het dakterras over een elektrische zonwering die over de gehele breedte overschaduwd kan worden.

2E VERDIEPING
Halverwege de trap naar de tweede verdieping heeft u toegang tot de ruimte die nu in gebruik is als waskamer met opkamer. Hier is de opstelling voor de cv-combiketel en de boiler. Ook hier vindt u een originele houten vloer. Er bestaat een mogelijkheid om de kamer om te toveren tot een extra slaapkamer en een ensuite badkamer.

Weer komt u op een ruime overloop met toegang tot vijf ruime slaapkamers met ieder een Velux dakraam. Twee van de kamers hebben tevens een authentiek schuifraam. De masterbedroom bereikt u door twee treden op te gaan aan de voorzijde van het pand. Deze verdieping ademt, nog meer dan beneden, het historische karakter van het pand uit de 15de eeuw. Hier zijn duidelijk de oude eiken krommers en balken zichtbaar, zelfs in de badkamer. De slaapkamers liggen onder het dak. Het lijkt of u zo tegen de dakbedekking aankijkt maar schijn bedriegt. Het dak (en ook de vloer) is zeer goed geïsoleerd. Er is bewust voor gekozen om de oude uitstraling van de bovenverdieping na te bootsen met houten planken. Dit zorgt voor een authentiek, knus gevoel. Hier slapen is dan ook heerlijk! De masterbedroom is aan de voorzijde van het pand gelegen. Het is een ruime kamer met een ouderwets schuifraam, deze is voorzien van een voorzetraam. Vanuit de masterbedroom heeft u toegang tot de zolder. U kunt eveneens vanuit de masterbedroom de badkamer bereiken. Deze is modern klassiek met lichte tegels. Hier kunt u genieten van het duo ligbad, een separate douche en dubbele wastafel. Op de overloop is in dezelfde stijl de toiletruimte te vinden. Via de overloop kunt u ook naar de waskamer komen.

TUIN / DAKTERRAS
Hoewel het hier over een stadswoning gaat heeft de eigenaar toch een lekkere tuin (ca. 85 m² ) en een heerlijk dakterras. De achtertuin is via de poort naast de voordeur, via de hal en via de trap vanaf het dakterras bereikbaar.
(ca. 21 m²). In de tuin geniet u vanaf de ochtend vrijwel de hele dag door heerlijk van de zon. Op het dakterras kunt u zelfs tot in de avond van zonlicht profiteren.

BIJZONDERHEDEN
· Karakteristieke spanten, gebinten (vaak ‘eiken krommers’) zichtbaar door het hele huis;
· De kap van het huis bestaat uit 3 gestapelde jukken;
· Aansluiting op glasvezelkabel.

  • 358 m2
  • 5

Kenmerken Maleborduurstraat 2

Overdracht

Koopprijs€ 795.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie358 m2
Inhoud1.519 m3

Bouw

Soortbovenwoning
Bouwvormbestaande bouw
Dak typesamengesteld dak
Isolatievormendakisolatie, vloerisolatie

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers10
Aantal slaapkamers5

Om de zonnegrens te bekijken dient U eerst de cookies te accepteren.

Maandlasten

U dient eerst de cookies te accepteren alvorens u de maandlasten kan berekenen

Ligging Maleborduurstraat 2

Vergelijkbaar woningaanbod